Quinoa is quite new in my kitchen. The ancient Incas called quinoa 'the mother of all grains'. It reminds me of couscous and it is typically consumed in the same way as cereals but it is gluten free. However quinoa as a plant is not the same food family as cereal grass but rather one that contains spinach or beets. It is enormously healthy ingredient. It is valuable source of health-supportive fats, proteins, vitamins and minerals. And here comes my refreshing summertime recipe - Stuffed Baked Tomatoes with Quinoa. We have eaten them sitting on the hay straw looking at Small Carpathian Mountains. How sweet, ah! :-)
Quinoa je môj nový objav v kuchyni. Odpradávna ju pestovali Inkovia a volali ju matkou všetkých obilí. Pripomína mi kuskus. Dokonca sa aj podobne pripravuje ako obilniny, alebo cestoviny. Botanicky sa však nejedná o obilninu. Zaraďuje sa do rovnakej rodiny ako repa alebo špenát. Quinoa má výnimočné vlastnosti. Je bohatým zdrojom zdravých tukov, bielkovín, vitamínov a minerálov. A tu hľa je môj letný osviežujúci recept - zapekané plnené paradajky s quinoa. Zjedli (zhltli) sme ich na poli za našim domom, sediac na kocke slamy, hľadiac na Karpaty. Že aká romantika! :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára